Документи

Новости

Друштвено-одговорним пословањем до бољег друштвеног амбијента

08.01.2018
slika
slika

На Дан Републике посебну пажњу посвећујемо привредницима, јер без успјешне привреде и нових радних мјеста, нема напретка и опстанка, нагласио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић на данашњем пријему поводом Дана Републике Српске, додајући да је један од основних циљева напора Градске управе задржавање људи, поготово младих и образованих за шта су радна мјеста важан предуслов.
Претходних година учињени су знатни напори да се створе услови за привлачење инвеститора и подстакне раст домаће привреде, прије свега кроз развој концепта Пословно-индустријских зона.
- Ти напори дају резултате, у новоуспостављеној Пословно-индустријској зони II већ је почела изградња неколико пословних објеката и реално је очекивање да овдје буду отворена нова радна мјеста – нагласио је Мићић.
Као и ранијих година, поводом Дана Републике уручена су признања истакнутим привредним колективима за достигнућа у претходном периоду.
Критеријум који је ове године примијењен приликом избора био је друштвена одговорност у пословању и хуманост. Предузећа су изабрана на основу података добијених од Центра за социјални рад у Бијељини и Градске организације Црвеног крста Бијељина, а захвалнице су добили  „Спорт вижн“, „Крушик“, „Хепи травел“, „Спектар дринк“, „Интергај“, „Мојић“, „Конто пром“ и Мљекара „Дуле“.
- Активности нашег предузећа се не заснивају само на профиту, већ на друштвеној одговорности и хуманости. Драго нам је да је Градска управа препознала наше активности, што нам даје још већи подстрек и мотивише нас да наставимо овако да послујемо - навео је директор предузећа „Спекар дринк“ Ђорђе Славињак.