Документи

Новости

ПАСС шири производне погоне

22.11.2017
slika

Предузеће „ПАСС“ из Љесковца, које је почетком ове године постало чланица истоимене велике њемачке фирме, ускоро завршава изградњу нове пословне хале, у којој ће посао наћи нових 250 радника.
Директор Радо Малетић подсјећа је да је ово предузеће десетак година успјешно производило дијелове за аутомобиле, цијеви за проток течности, резервоаре и бризгаљке за прање вјетробанских стакала, а да су се промјеном власника и уласком у састав велике њемачке фирме „ПАСС“ отвориле нове пословне и развојне могућности.
- Постали смо девета фирма у саставу ове њемачке компаније. У вријеме припајања имали смо 99 радника, а онда смо запослили још 65. План нам је да број радника повећамо на 300, а ако се неки пословни погони из Пољске буду дислоцирали у Бијељину, имаћемо могућност да их запослимо још више. Тренутно нам је проблем напајање електричном енергијом, а надамо се да ће изградњом новог далековода тај проблем бити отклоњен - истакао је Малетић.
Нова хала ће бити спремна за производњу до краја ове године, а нове раднике шаљу на обуку у Пољску.
- Од нових радника не очекујемо радно искуство, јер се све може научити. Битнија нам је воља за рад и дисциплина - појаснио је менаџер производње Младен Малетић.
У овом предузећу углавном ради женска радна снага , а изградњом нових производних погона, биће промијењена и структура запослених.
Европски стил рада, максимално поклањање пажње квалитету производа и поштовање рокова, основно је опредјељење овог предузећа, што је био и услов да се стекне повјерење код свјетских гиганата аутомобилске индустрије, као што су Волво и БМВ.