Документи

Новости

Повезати Бијељину, Брчко и Тузлу ауто-путем

10.10.2017
slika
slika

Бијељину су данас посјетили градоначелници Тузле и Брчко Дистрикта, Јасмин Имамовић и Синиша Милић, који су са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем разговарали о заједничким инфраструктурним пројектима и, између осталог, изразили очекивање да ће траса ауто-пута између Београда и Сарајева, чију изградњу је предложио предсједник Србије Александар Вучић, ићи преко ових градова.
- Разговарали смо о досадашњој, али и будућој сарадњи, као и могућностима њеног унапређења. Највише смо се фокусирали на изградњу ауто-пута и сложили смо се да је идеја да се Сарајево преко Бијељине повеже са Београдом заиста добра и да ће од ње користи имати како наш Град, тако и Тузла и Брчко. На тај начин би више од милион и по грађана било повезано трасом Сарајево-Жепче-Тузла-Брчко-Бијељина-Београд - истакао је градоначелник Мићић, додајући да су ауто-путеви на овом подручју дјелимично већ увршћени у просторно-планску документацију.
Градоначеник Тузле Јасмин Имамовић изразио је увјерење да ће се овакви састанци ускоро одржати у Тузли и Брчко Дистрикту, да би се ојачала и наставила сарадња ових локалних заједница.
-  Најављени ауто-пут је прилика за бољу комуникацију, бољи животни стандард и могућност за нова радна мјеста грађана без обзира на националност. На овај начин повезаће се људи из оба ентитета и Дистрикта Брчко - истакао је Имамовић, додајући да су поједини главни и идејни пројекти већ готови. Он је изразио увјерење да ће инвеститор бити пронађен, захваљујући чврстој одлуци и сарадњи три града - Бијељине, Брчког и Тузле.
Градоначелник Брчко Дистрикта Синиша Милић исказао је задовољство због одржавања састанка, истичући да су потенцијали за сарадњу ова три града веома велики.
- Дистрикт има интерес да буде дио мреже путева које су у плану да се граде на простору БиХ, а оно што је наш интерес не смије и неће бити у супротностима са интересима других. Наша жеља је да Брчко буде дио саобраћајнице која ће повезати Дистрикт, Тузлу и Бијељину - појаснио је Милић, истичући да би се развојне шансе Дистрикта на овај начин веома унаприједиле, укључујући функционисање ријечне луке у Брчком.