Документи

Новости

Нови Сад и Бијељина на добром путу сарадње

01.02.2017
slika
slika

Делегација Града Бијељина на челу с градоначелником Мићом Мићићем у Новом Саду присуствује свечаностима поводом Дана Града.
Поред сусрета са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем и учешћа у протоколарном дијелу посјете, делегација Бијељине ће имати прилику да разговара и размијени искуства у руковођењу локалним заједницама са представницима бројних градова и општина из Србије, региона, Европе и свијета.
- Град Нови Сад има много тога заједничког са Бијељином и сваке године сарадња наше двије локалне заједнице се унапређује. Занимљива су нам, прије свега oвдашња искуства у привлачењу инвестиција и развоју индустријских зона, с обзиром на то да, као и код нас, пољопривреда и прерађивачка индустрија у новосадској регији заузимају значајан дио укупне привреде – истакао је градоначелник Мићић овом приликом.
Градоначелник Новог Сада је у обраћању званицама на свечаном пријему подсјетио да се Дан Града Новог Сада обиљежава у знак сјећања на 1. фебруар 1748. године када је Нови Сад добио статус слободног краљевског града, а да се ове године Дан Града обиљежава у свјетлу титула које је Нови Сад добио у претходном периоду - Европске престонице културе 2021. године и Омладинске престонице Европе 2019. године
- Представници многих градова који су дошли да увеличају наше славље били су уз нас када смо се борили за престижне европске титуле, а сарађујемо у областима науке, културе, образовања, спорта и пољопривреде – поручио је Вучевић.