Документи

Новости

Градска управа организовала обуку за привреднике

02.12.2016
slika
slika

Градска управа Града Бијељина је, у оквиру пројекта „Унапређење услова пословања у регији Бијељина“, омогућила заинтересованим привредницима да унаприједе своје вјештине у писању приједлога пројеката и изради бизнис-планова.
Обука је почела 29. новембра за представнике 22 предузећа, са подручја Града Бијељина и општина Угљевик и Лопаре. Они су слушали четвородневна предавања на којима су стекли зање како да самостално израде бизнис план за сопствену предузетничку идеју, конкуришу код финансијских институција и представе своју идеју потенцијалним партнерима, односно, инвеститорима.
Током предавања, привредници су упознати и са фондовима који су доступни за приватна предузећа.
- Осим корисних информација о средствима Европске уније за које можемо аплицирати, веома важно нам је и дружење током ова четири дана, јер смо на тај начин остварили нове пословне контакте. Ми из „Стеко центра“ већ смо препознали будуће партнере из ИТ сектора и књиговодства - истакла је Мирјана Пантић.
Владимир Лазић из „Еко заштите“ такође је задовољан знањем стеченим током обуке.
- Иако се, као привредници, свакодневно бавимо пословним планирањем, овде смо на један систематичан начин добили основне смјернице везане за пословно планирање и писање пројеката, закључио је Лазић.
Из Одсјека за локални економски развој и европске интеграције истичу да је одлука о организовању ове обуке донесена након консултација са привредницима и да је ово само дио активности у оквиру пројекта који се остварује у сарадњи са ЕУ и УНДП, међу којима су и унапређење комуналне инфраструктуре у индустријским зонама, као и израда промотивних материјала за промоцију привредних потенцијала Града Бијељина и Семберије.

Пројекат „Унапређење услова пословања у регији Бијељина“ се остварује у оквиру Пројекта локалног интегрисаног развоја (ЛИР), који финансира Европска Унија, а спроводи UNDP БиХ.