Official web site of
City Bijeljina
Интернет страница investinbijeljina.org је у припремној фази.

Градска управа испунила свој дио обавеза око гасификације


 
Издавањем употребне дозволе за гасовод од стране Градске управе Града Бијељина, локална управа је испунила свој дио административних обавеза у ативностима на стварању услова за употребу овог инфраструктурног објекта.
Тиме је окончан инвестициони циклус изградње гасовода, који траје од 2009. године и остало је још да се добије употребна дозвола за магистрални гасовод и заврши примопредајна станица на Шепку, након чега ће „Бијељина гас“ д.о.о. Бијељина у наредном периоду моћи да започне дистрибуцију гаса ка крајњим корисницима - правним и физичким лицима.

- Закључивање првих уговора се може очекивати у првој половини наредне године, а на јесен да ће корисници моћи да користе гас. Такође, са регулатором у Требињу треба да усагласимо цену прикључка – истакао је члан Управног одбора предузећа „Бијељина гас“ Аександар Тодоровић, након данашње сједнице овог одбора.

​Двадесет посто власништва у предузећу „Бијељина гас“ има Град Бијељина чији представник у Управном одбору је градоначелник Љубиша Петровић.
- Град Бијељина ће се потрудити да субвенционише прикључивање корисника на гасовод и угледаћемо се позитивна искуства градова у окружењу који користе гас за приватне и привредне сврхе, попут Крушевца или Куманова. Очекујемо и брзу реакцију других институција како би грађани и предузећа што прије осјетили користи од коришћења гаса, а користи за Бијељину су вишеструке – од екологије до привредне стабилности и финансијске користи за домаћинства – закључио је Петровић.