Official web site of
City Bijeljina
Интернет страница investinbijeljina.org је у припремној фази.

На првом „Дану Семберије у Бањалуци“ представљена семберска пољопривреда и туризамБањалучки Центар за развој пољопривреде и села данас је у главном граду Републике Српске, у оквиру привредне манифестације „Дан Семберије у Бањалуци“, угостио семберске произвођаче и прерађиваче пољопривредних производа, као и представнике Туристичке организације и Аграрног фонда Града Бијељина.
Посјетиоци „Дана Семберије“ су на штандовима постављеним испред „Крајишке куће“, могли да дегустирају и, по сајамским цијенама, купе изложене производе, а манифестацију су посјетили и градоначелници Бањалуке и Бијељине Драшко Станивуковић и Љубиша Петровић. Том приликом два градоначелника су у пријатељском разговору размотрили могућности за бољу координацију и размјену искустава градских управа и развојних агенција два највећа града у Српској.
Делегација Града Бијељина је разговарала и са директором Центра за развој пољопривреде и села Драшком Илићем и том приликом договорена је сарадња овог Центра са Градом Бијељина и бијељинским Аграрним фондом, а у разговору је најављена намјера да се у Бијељини, по узору на „Херцеговачку“ и „Крајишку“ кућу, отвори „Семберска кућа“ у којој ће у понуди бити семберски производи провјереног квалитета.

На првом „Дану Семберије у Бањалуци“, чији циљ је био и боље повезивање пољопривредних произвођача и прерађивача из Крајине и Семберије, представили су се компаније и предузећа „Сава Семберија“, „Спектар дринк“, „Семберка“, „Агроплан“, „Бимед“, Пољопривредна задруга „Повртларство“, „Природно“, „Мамекс“ и „Женска задруга Бијељина“.