Official web site of
City Bijeljina

Градоначелник Петровић посјетио „Милојевић - Гиље гас“



- Задовољство ми је што сам посјетио друштвено одговорну компанију као што је Компанија „Милојевић - Гиље гас“ у Бијељини, којој дугујемо огромну захвалност што је у овим пандемијским условима индиректно утицала на спашавање бројних живота, заједно са нашим здравственим радницима - изјавио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић након разговора са руководством и директором  Компаније „Милојевић - Гиље гас“ у Бијељини Славишом Јовићем.

Производња кисеоника у Компанији „Милојевић - Гиље гас“ у претходном периоду је неколико пута повећана, чиме су у огромној мјери допринијели да здравствене установе добију довољне количине овог гаса за потребе лијечења, прије свих, пацијената обољелих од вируса ковид-19. Сем тога, у овом предузећу не само да није било отпуштања током кризе изазване пандемијом, него планирају нова запошљавања и проширење дјелатности.

- Испружена рука Градске управе према свим привредним субјектима је наша обавеза која ће у наредном периоду дати резултате. Ово је прилика да се Компанији „Милојевић - Гиље гас“ још једном захвалимо на спашеним људским животима и на додатном ангажману свих запослених унутар ове компаније, који нису дозволили да дистрибуција кисеоника здравственим установама у Републици Српској у било ком тренутку буде упитна. Градска управа ће, приликом обиљежавања пригодних датума, дати приједлог да ова Компанија добије једно од градских признања и тако на симболичан начин покажемо да друштво препознаје њихове напоре – најавио је градоначелник Петровић.

„Милојевић - Гиље гас“ већ 20 година послује на подручју Бијељине, а директор Славиша Јовић подсјећа да је ова фирма у протеклом периоду проширила своју пословну мрежу на Сарајево, Зворник, Тузлу, као и на Озрен, гдје се баве бањским туризмом.
- У Бијељини смо производне капацитете из године у годину повећавали, али ширили смо се и на подручју цијеле БиХ. Тренутно покривамо око 80 одсто територије БиХ својим производима. Основна дјелатност наше компаније је производња и дистрибуција техничких гасова и пропан-бутана, гасарске опреме и ауто-гаса. Градоначелник Петровић нас је посјетио као предузеће које је и у вријеме пандемије биљежило добре пословне резултате, првенствено када је ријеч о дистрибуцији кисеоника за бијељинску, зворничку и требињску болницу, али и у болнице у Добоју и Орашју. Запошљавамо тренутно око 130 радника и из мјесеца у мјесец повећавамо број запослених - навео је Славиша Јовић.