Official web site of
City Bijeljina

Возић се вратио у Бијељину


   
​Туристички возић, по коме је Бијељина некада била препознатљива, од данас је поново почео да саобраћа до Бање „Дворови“, а осим што ће свакодневно превозити купаче до једне од најпопуларнијих семберских љетних дестинација, биће коришћен и за промоцију других туристичких дестинација у овом граду.
Градоначелник Мићо Мићић подсјетио је да је Скупштина града на једној од претходних сједница одобрила 100.000 КМ за куповину новог возића.
- Нови возић је коштао укупно 130.000 КМ и купљен је заједничким средствима Града и Бање. Старији грађани се сјећају да је Бијељина некада раније имала у туристичкој понуди популарног „ћиру“ и драго ми је што смо током љетне сезоне Семберији вратили овај занимљив детаљ. Ове године возић ће ићи до базена у Дворовима, а у плану је да продужимо његову трасу до Етно-села „Станишићи“ и других дестинација – истакао је Мићић.



Он је нагласио да ће вожња возићем ове године за све грађане бити бесплатна.
- Град на тај начин жели да помогне становницима, али и предузећима из области туристичке привреде, јер су претрпјела огромну финансијску штету због пандемије вуруса корона. Карта се неће наплаћивати, па ће они поред чијих домова воз пролази моћи да користе бесплатан превоз до градске зоне – додао је Мићић.
Директор „Бање Дворови“ Милорад Зекић навео је да у возићу има 36 мјеста за туристе и да је за наредну годину планирана куповина још једне приколице са 18 мјеста.
- Захвалан сам Градској управи што је поново у функцији пјешачко-бициклистичка стаза од града до Бање „Дворови“, све са циљем побољшања туристичке понуде. Возић ће бити занимљив првенствено најмлађима, али и чињеница да је вожња ове године бесплатна, много ће значити грађанима – каже Зекић.
Он је истакао да ће, пошто базени почињу са радом од 10.00 часова ујутро, возић полазити од Градског парка око 9.30, а посљедњи дневни полазак од Бање ка Граду биће организован у 19.15 часова.
- Наредних дана ћемо пратити ситуацију и од понедјељка ћемо саопштити тачне термине полазака. Осигурали смо спровођење свих мјера заштите у вези са пандемијом и увијек ће током вожње бити присутан неко ко ће пратити спровођење мјера и дијелити заштитне маске онима који забораве да их понесу – најавио је Зекић.