Official web site of
City Bijeljina

Саопштење Привредног савјета Града Бијељина поводом акције "Респиратор за Српску"



Поштовани грађани Града Бијељина,
 
Обавјештавамо Вас да је велики број привредника са подручја Града одреаговао и да су у веома кратком року обезбиједили средства за набавку респиратора за лијечење тешко обољелих и витално угрожених лица, заражених вирусом корона (COVID 19).

Наиме, Привредни савјет Града Бијељина је покренуо акцију прикупљања новчаних средстава за куповину једног респиратора за ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ у Бијељини и на тај начин подржао акцију „РЕСПИРАТОР ЗА СРПСКУ“. 
Респиратор који је у том тренутку био доступан на тржишту коштао је 50.000 КМ. Било је веома важно да се хитно прикупе средства како би респиратор заиста стигао у Бијељину, јер су ти апарати у овом моменту потребни цијелом свијету.
Привредници су поново показали да су битан дио друштве незаједнице, да имају способност да стварају нову вриједност и да су спремни да помогну грађанима када је то најпотребније. На овај начин привредници су показали свој осјећај припадности локалној заједници, спремност и одлучност да заједно са грађанима учествују у спречавању и ширењу посљедица пандемије која је прерасла у озбиљну глобалну друштвено економску катастрофу.
С обзиром на то да је висина прикупљених средстава премашила износ од 700.000 КМ, акција је преко Црвеног крста проширена и вишак новца ће бити преусмјерен за набавку додатне медицинске опреме, заштитиних средстава, помоћ угроженим категоријама лица и сличне намјене.

Позивамо сва правна и физичка лица, угледне грађане, политички ангажована лица, лица са значајнијих друштвено-политичких функција и све који су спремни да и даље подрже ову хуману акцију, да новчана средства уплате на рачун:
Наша банк а.д. Бијељина:  554 001 0000 1246 29
Сврха плаћања: Акција РЕСПИРАТОР ЗА СРПСКУ
 
Привредни савјет Града Бијељина се захваљује свим привредницима и установама који су дали свој допринос овој акцији. Нека исказана хуманост тих привредника буде мотивација и за оне који у први мах нису били у могућности да подрже акцију.