Official web site of
City Bijeljina

„Пасс“: циљ укупно 1100 запослених



Филијала компаније „Пасс“ у Бијељини од данас је богатија за производну халу површине 11.000 квадратних метара, чиме је достигнуто укупно 16.000 квадратних метара корисног простора у власништву ове фирме у Бијељини.
- Остаје нам још да завршимо изградњу управне зграде и тиме ћемо заокружити тренутне потребе за радним простором за наше раднике. Тренутно запошљавамо 550, од прошле године примљено је око 350 радника, а циљ нам је да достигнемо број од 1100 запослених. Очекујемо подршку од стране Владе, поготово имајући у виду да наша цјелокупна производња иде у извоз – изразио је своје очекивање директор Радо Малетић.


​Отварању нове производне хале у Љесковцу присуствовао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић који је истакао да су предузећа попут бијељинског „Пасса“ важни носиоци развоја Српске.
- Од већинског њемачког власника ове компаније смо чули да постоји могућност да се производни погони, који су сада углавном у Пољској, буду постепено пресељени у Српску. Наш интерес је да запослимо становништво, а њихов да остваре профит и надам се да ће „Пасс“ наставити са ширењем производних капацитета код нас – истакао је предсједник Владе.
- Ова компанија већ годинама испуњава своје пословне планове и, што се тиче Града, неће имати ни једну препреку да тако и настави. Локална самоуправа, у оквиру својих надлежности, максимално подржава „Пасс“ и друга предузећа у Семберији, а слично очекујемо и од Владе, јер нам је заједнички циљ запошљавање становништва и развој економије – поручио је градоначелник Мићић на свечаности у Љесковцу.
Компанија „Пасс“ производи ауто-дијелове за познате свјетске компаније, међу којима су „БМВ“ и „Волво“, а у асортиману производа је неколико типова цјевчица за проток течности и ваздуха, провлачење каблова и притисак.

(Дио фотографија је преузет са интернет-странице https://www.infobijeljina.com)