Official web site of
City Bijeljina

Град Бијељина на састанку развојних агенција



Актуелни програми и пројекти којима се бави републичка и локалне развојне агенције, као и могућност унапређења капацитета градова и општина за коришћење средстава из ЕУ фондова биле су теме годишњег координационог састанака Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа са локалним развојним агенцијама и одјељењима за привреду, који је 29. августа одржан у Требињу.
Град Бијељина представљали су начелник Одјељења за привреду Дејан Савић и директор Агенције за развој малих и средњих предузећа Града Бијељина Татјана Благојевић.
Поред програма и пројеката које реализују агенције и одјељења локалних управа задужена за привреду, на састанку су представљене одредбе Закона о измјенама и допунама Закона о развоју малих и средњих предузећа, као и мјесто и улога Републичке и локалних развојних агенција у систему подршке малим и средњим предузећима.
На састанку је промовисан и регионални „Форум о интернационализацији пословања 2019“ који ће бити одржан у новембру, у Бањи Врућици, а локалне агенције су добиле задужења у организацији Форума.