Official web site of
City Bijeljina

Помоћ Гарантног фонда РС развоју предузетништва



Гарантни фонд Републике Српске je, у сарадњи са градским Одјељењем за привреду, организовао презентацију за привреднике и пољопривреднике Града Бијељина на којој је представљен рад овог Фонда и нових гаратних линија.



- Уколико имате добар и перспективан пројекат и код пословне банке сте поднијели захтјев за кредит, али немате довољно обезбјеђења, ту је Гарантни фонд да вам помогне. Дајемо гаранције које пословним банкама служе као додатно обезбјеђење кредита наших клијената, чије пројекте оцијенимо као квалитетне и перспективне - поручују из Гарантног фонда.
Мисија Гарантног фонда Републике Српске је да издавањем гаранција олакша приступ финасијским средствима привредним друштвима у Републици Српској, с циљем реализације њихових пословних идеја и пројеката.
Фонд пружа подршку развоју предузетништва кроз олакшавање приступа финансијским средствима потребним за обављање пословних дјелатности предузетника, правних и физичких лица, са сједиштем, односно пребивалиштем у Републици Српској.
Из Фонда појашњавају да издају гаранције на име обезбјеђења дијела кредита којег банка одобрава корисницима средстава по гарантним линијама, у случају да корисници средстава не могу понудити адекватно обезбјеђење кредита које банка захтијева.