Official web site of
City Bijeljina

На располагању мали грантови

На четвртом Инфо дану који организује Градска управа, у сарадњи са Сталном радном групом за регионални рурални развој у југоисточној Европи (SWG), учесници су имали прилику да се информишу о малим грантовима за пољпоривреду, туризам, шумарство, прераду пољопривредних производа и занатство, који се додјељују у оквиру „АБД грант шеме“ прекограничног региона Дрина – Сава.

SWG, уз подршку Њемачке организације за техничку сарадњу (ГИЗ), путем конкурса отвореног до 06. јула 2016. године, врши додјелу грантова за подршку малим пројектима, у прекограничним регионима Дрина – Тара, Дрина – Сава и Преспа – Шара.

Подршком предузетничких иницијатива усмјерених на јачање туристичке понуде у региону и унапређење производних ланаца пољопривредних, прехрамбених и занатских производа остварује се развој прекограничних региона, што је и основни циљ „АБД грант шеме“.

Пројекти који промовишу одрживо коришћење ресурса, унапређење производних процеса, технологија и побољшавају квалитет услуга имају предност на конкурсу. Посебна пажња је посвећена економским активностима жена и младих.

Вриједност грантова који се додјељују износи до 10.000 евра за појединачне пројекте или до 35.000 евра, ако је ријеч о партнерским пројектима.