Official web site of
City Bijeljina

Бијељина на Београдским инвестиционим данима

На другом инвестиционом форуму „Београдски инвестициони дани“ који траје од 24. до 26. октобра 2016. године, Град Бијељина је потенцијалним инвеститорима презентовао градске развојне пројекте, нудећи учесницима Форума могућност улагања у наш град кроз различите форме јавно-приватног партнерства.

Окосницу Програма Београдских инвестиционих дана управо престављају јавни пројекти институција и локалних самоуправа, као и пројекти појединачних приватних компанија и предузећа у поступку приватизације. Повезивање пословне и финансијске заједнице врши се путем секторских сесија и на B2B (Business to business) састанцима.

Поред пројекта гријања града системом геотермале енергије, реконструкције и ревитализације Бање Дворови, Град Бијељина је у Београду представио и идејни пројекат изградње луке у Босанској Рачи.

Београдски инвестициони дани одржавају су у организацији Града Београда, Привредне коморе Београда и Централно европског форума за развој – ЦЕДЕФ, а од локалних самоуправа из Републике Српске и БиХ своје привредне потенцијале представили су градови Бијељина и Бања Лука.

Форум представља јединствену пословну платформу за привредну сарадњу која окупља представнике дипломатског кора, министарстава, инвеститора, међународних финансијских институција, банака, страних и домаћих компанија, фондова, привредних комора, градова, регија и кластера југоисточне, централне и западне Европе, Русије, земаља Каспијског басена, Кине и Блиског истока.