Official web site of
City Bijeljina

Настављена продаја земљишта у Пословно-индустријској зони 2

На двије лицитације за продају земљишта у Индустријској зони 2 у Бијељини, организованим у марту и априлу ове године, продато је седам парцела укупне површине више 111.400 квадратних метара.

На мартовској аукцији учествовало је десет потенцијалних купаца, а од шест понуђених, продато је четири парцеле, односно 21.422 квадратних метара земљишта, за износ од 215.000 конвертибилних марака. На другој лицитацији учествовало је осам заинтересованих купаца, а продате су три парцеле, укупне површине 90.000 квадратних метара, за износ од 950.000 КМ.

Купци парцела су предузећа која се баве обрадом камена, продајом лијекова на велико и производњом, продајом и сервисом вага, као и  физичка лица која посједују дрвно-прерађивачке и друге производне капацитете. Од тога, двије парцеле су купила физичка лица, а двије компаније које се баве велепродајом лијекова, односно, производњом, продајом и сервисом вага.

Комплекс Индустријске зоне 2 обухвата простор на сјеверозападном урбаном подручју Бијељине, површине непуних 40 хектара. Зона је добро повезана са главним транзитним саобраћајницама од Бијељине према Бањалуци, Београду и Сарајеву, а у непосредној близини су Агротржни центар и Индустријска зона 3. У зони је изграђен дио саобраћајница, постављена је јавна расвјета, а биће омогућен и прикључак на гасоводну мрежу. Такође, омогућено је плаћање земљишта у 60 једнаких рата, односно, попуст од 10 одсто за једнократно плаћање. Судећи по интересу инвеститора за куповину замљишта, очекује се да ће овај простор за неколико година постати једно од најважнијих привредних средишта у Граду Бијељина.