Official web site of
City Bijeljina

Макрон и Петровић: пуна подршка Француске за напоре младих лидера



Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је данас, у оквиру Париског форума мира, у Јелисејкој палати са предсједником Француске Републике Емануелом Макроном разговарао о тренутној ситуацији у Републици Српској, односно, Босни и Херцеговини.
Том приликом предсједник Макрон је дао пуну подршку генерацији младих политичара у њиховим напорима за рјешавање горућих проблема попут корупције и криминала, али и изградњи друштава окренутих сарадњи, европским интеграцијама и напретку.

Градоначелник Петровић је предсједнику Макрону изразио увјерење да европски пут Републике Српске / БиХ не смије бити упитан и да је транспарентност свих друштвених процеса, као једна од најважнијих европских вриједности, кључна за успјех на том путу.
Овом приликом договорена је сарадња са француским градовима, односно, директна подршка из француских фондова за технолошке иновације и пројекте у области екологије.

- Ово је велики дан за Бијељину, јер је представљена на форуму на којем се разматрају стратегије важне за будућност цијелог свијета. Са највишег нивоа француске политике добили смо подршку за наше развојне и друштвене циљеве и вјерујемо да је ово важна прекретница за наш Град – поручио је из Париза градоначелник Петровић.