Official web site of
City Bijeljina

Градска управа испунила свој дио обавеза око гасификације


 
Издавањем употребне дозволе за гасовод од стране Градске управе Града Бијељина, локална управа је испунила свој дио административних обавеза у ативностима на стварању услова за употребу овог инфраструктурног објекта.
Тиме је окончан инвестициони циклус изградње гасовода, који траје од 2009. године и остало је још да се добије употребна дозвола за магистрални гасовод и заврши примопредајна станица на Шепку, након чега ће „Бијељина гас“ д.о.о. Бијељина у наредном периоду моћи да започне дистрибуцију гаса ка крајњим корисницима - правним и физичким лицима.

- Закључивање првих уговора се може очекивати у првој половини наредне године, а на јесен да ће корисници моћи да користе гас. Такође, са регулатором у Требињу треба да усагласимо цену прикључка – истакао је члан Управног одбора предузећа „Бијељина гас“ Аександар Тодоровић, након данашње сједнице овог одбора.

​Двадесет посто власништва у предузећу „Бијељина гас“ има Град Бијељина чији представник у Управном одбору је градоначелник Љубиша Петровић.
- Град Бијељина ће се потрудити да субвенционише прикључивање корисника на гасовод и угледаћемо се позитивна искуства градова у окружењу који користе гас за приватне и привредне сврхе, попут Крушевца или Куманова. Очекујемо и брзу реакцију других институција како би грађани и предузећа што прије осјетили користи од коришћења гаса, а користи за Бијељину су вишеструке – од екологије до привредне стабилности и финансијске користи за домаћинства – закључио је Петровић.