Official web site of
City Bijeljina

ИРБ отвара канцеларију у Бијељини



У наредној години Инвестиционо-развојна банка Републике Српске намјерава да у Бијељини отвори своје представништво како би све кредитне линије, за привреду и становништво, биле лакше доступне грађанима Бијељине али и читаве регије.
На састанку представника Инвестиционо-развојне банке и Града Бијељина, који је јуче одржан у Бијељини, договорено је да просторије за рад обезбједи Градска управа.
- Стратешки интерес Града је отварање нових радних мјеста, као и да републичке институције имају своја представништва или сједишта у Бијељини. Због тога поздрављамо иницијативу ИРБ-а да почетком наредне године отвори канцеларије у нашем Граду – истакао је након састанка Александар Ђурђевић, предсједник градске Скупштине.
Оцјењујући да је основни циљ ИРБ-а да средства и пласмани буду доступни широм Републике Српске, Дражен Врховац, в.д. директора ИРБ-а, је подсјетио да је ова банка прва почела са реализацијом мјера помоћи ради ублажавања посљедица пандемије.
- Донијели смо одлуко о мораторијуму, без плаћања било каквих обавеза и одлуку о три мјесеца грејс периода, смањили каматне стопа за све кредитне линије према привреди на 0.5 одсто. Повратне информације од удружења привредника су веома позитивне и због тога мислимо да се ИРБ поставио на прави начин – сматра Врховац.
На подручју Бијељине је путем ИРБ, до сада, уложено 160 милиона КМ.
- Заједно са нама долази и Гарантни фонд као једна од важних институција у РС, који дјелује заједно са Инвестиционо-развојном банком, што значи да ће привредници и грађани Семберије своје потребе за кредитним средствима моћи да задовоље у Бијељини – најавио је Врховец.
Инвестиционо-развојна банка РС је од оснивања пласирала око 2.7 милијарде КМ кредитних средстава.