Official web site of
City Bijeljina

"Дан бундеве" у Љељенчи



Привредно-туристичка манифестација "Дан бундеве" чији је циљ промоција здраве и органске хране одржана је данас четврту годину заредом у Љељанчи код Бијељине.
Власник предузећа "Природно" Нико Сјерић каже да су овим жељели нагласити значај производње бундеве и других органских производа.
„Ово је већ постала традиционална манифестација. Десет година стоји иза нашег рада и данас ћемо и званично да отворимо просторију за излагање и дегустацију органских производа, не само наших, него и осталих произвођача из нашег краја, а и шире. Ово није индустријска, већ ограничена производња високог квалитета и на овај начин хоћемо да покажемо да ми хоћемо, знамо и можемо да будемо успјешни у томе“, нагласио је Сјерић, уз очекивање да ће у будућности привући и друге произвођаче да се укључе у органску производњу, јер их је на подручју Семберије недовољно.


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић најавио је овом приликом да ће Градска управа и у наредном периоду пружати подршку органској производњи.
„Здрава исхрана је, без сумње, будућност. Свјесни смо да је због теже и скупље производње не могу сви себи приуштити. Међутим, ми смо ту да промовишемо здраву исхрану, јер је здравље најважније. У наредном периоду ћемо посредством Аграрног фонда, ресорног министарства и Владе Републике Српске, кроз подстицаје стварати услове да што више људи лакше и јефтиније произведе органску храну“, поручио је Мићић.