Official web site of
City Bijeljina

Мјере опреза кључне за опоравак привреде



У посјети Граду Бијељина данас је боравила министар трговине и туризма у Влади Републике Српске Сузана Гашић и том приликом о стању и потребама привредника у двије привредне гране које су у надлежности министарства на чијем је челу разговарала са руководством Града Бијељина и посјетила предузеће „Спектар дринк“ и Бању Дворови.
- Циљ наше посјете је да се ближе упознамо о стању и потребама трговинског и туристичког сектора, приједлозима за превазилажење ситуације изазване епидемијом вируса корона, али и ефектима мјера које је Влада Српске донијела у претходном периоду, како бисмо размотрили евентуално доношење нових мјера – истакла је министар Гашић, додајући да је у овој ситуацији битна одговорност сваког грађанина и привредног субјекта, како у превазилажењу епидемије, тако и привредних проблема.


​Стање у ова два сектора је као тешко оцијенио и градоначелник Бијељине Мићо Мићић подсјетивши да су угоститељи и трговци претпрјели огромне штете у првим мјесецима епидемије.
- Није нам циљ да само кажњавамо привреднике због непоштовања мјера, него да се промијени свијест грађана, како би се поштовале мјере опреза, а да се одржава привредни живот, што би била најбоља комбинација. Мјере Владе, прије свега преко издавања туристичких ваучера су дале неке резултате, а и у области трговине је било интервентног откупа, али нажалост, није било могућности да та подршка буде шира. Како се не би погоршала епидемиолошка ситуација ни привредна криза, још једном молимо грађане да буду свјесни опасности, поготово што слиједи сезона грипа, па ће опасност од вируса корона бити увећана – апеловао је градоначелник Мићић.