Official web site of
City Bijeljina

Комплекс „Бусија“ – будући туристички центар региона


      
​Комплекс излетишта „Бусија“ на Мајевици, чију изградњу је почео власник предузећа „Мегадрво“ Светозар Остојић, требало би у будућности да постане туристички центар овог региона, а Град Бијељина и надлежна министарства у потпуности су спремна да помогну да се тај циљ оствари, изјавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.
Он је ово друштвено одговорно предузеће посјетио са потпредсједником Владе Републике Српске Сребренком Голић, министром за саобраћај и везе Српске Ђорђем Поповићем и републичким правобраниоцем Милимиром Говедарицом.
- Препознали смо квалитетну идеју и одлуком градске Скупштине додијелили 100.000 КМ за изградњу пута према Бусији. Ова локација, у туристичком смислу, има огроман потенцијал, налази се на 900 метара надморске висине, и сигурно ће постати редовна дестинација за грађане Бијељине, Угљевика, Лопара, али и Зворника, Тузле и ширег региона – истакао је Мићић.
Он је нагласио да компанија „Мегадрво“ запошљава око 300 радника и да је посредством Градске управе у овом предузећу организована практична настава за ученике Техничке школе „Михајло Пупин“.
- Заједнички смо, први у Републици Српској, почели са примјеном дуалног образовања. Пројектима које су финансирали ЕУ, Шведска развојна агенција и Градска управа, обезбијеђене су двије ЦНЦ машине за практичну наставу ученика Техничке школе, а „Мегадрво“ је запошљавало те свршене средњошколце. Иначе, ова компанија извози чак 95 одсто својих производа и имаће нашу подршку у будућности – поручио је градоначелник Бијељине.
Потпредсједник Владе Српске Сребренка Голић навела је да је Влада за пројекат „Бусија“ додијелила 37 дунума земљишта без накнаде јер је пропознала значај до сада урађеног и визију будућег туристичког комплекса који би се простирао на површини од 43 хектара земљишта и омогућио ново запошљавање.
- Тај дио Мајевице је задивљујући, нетакнута природа, а оно што планира господин Остојић заслужује сву пажњу и помоћ институција Републике Српске – каже Голићева.
Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић најавио је помоћ Владе у изградњи приступног пута, наводећи да би изградња ове дионице, према прелиминарним процјенама, коштала три милиона марака.
Правобранилац Милимир Говедарица рекао је да ће Влада Републике Српске и даље излазити у сусрет свим озбиљним инвеститорима.
Власник фирме ,,Мега дрво“ Светозар Остојић захвалио је свима који подржавају рад ове компаније и пројекат ,,Бусија“ на Мајевици, наводећи да је његова вриједност у старту седам милиона марака, а у другој фази и до 15 милиона КМ.