Official web site of
City Bijeljina

Обезбијеђена додатна средства за пољопривредне подстицаје



​На 39. сједници Скупштине Града Бијељина, између осталих, усвојена је и „Одлука о измјенама Одлуке о програму коришћења средстава за подстицај пољопривредне производње у 2020. години“ којом је предвиђено обезбјеђење додатних средстава намијењених за афирмацију пољопривредне производње.
Одлука је донесена на основу члана 4. Одлуке о програму коришћења средстава за подстицај пољопривредне производње у 2020. години и члана 7. Правилника о начину и условима подстицаја за пољопривредну производњу у 2020. години. На основу ове Одлуке биће омогућена реалокација финансијских средстава са позиција са којих нису утрошена средства на позицију „Афирмација домаће пољопривредне производње“, а због измирења обавеза према пољопривредним произвођачима.
Представници Градске управе су позвали све пољопривреднике да се пријаве за подстицаје, а с обзиром на то да је велика заинтересованост за подстицаје, вјерују да ће на овај начин помоћи пољопривредницима да лакше преброде проблеме због ситуације изазване пандемијом вируса корона.
Пољопривредници могу да се пријаве за добијање подстицаја на основу Правилника о подстицајима за пољопривредну производњу 2020. године и сви који испуне услове, добиће новац до висине расположивих средстава.