Official web site of
City Bijeljina

Подршка за иновативне идеје



 У Бијељини је данас потписан споразум о срадњи између Развојне агенције Републике Српске, Агенције за развој малих и средњих предузећа Града Бијељина, Агенције за развој малих и средњих предузећа општине Угљевик - УГРА и општином Угљевик, који предвиђа спровођење Акцелератор програма током 2020. године, намијењеног почетницима у пословању.
У програму могу учествовати особе који имају иновативне идеје засноване на знању и новим технологијама са потенцијалом раста, а које желе да што прије пронађу тржиште за своје производе, односно услуге.
- Ријеч је о интензивно едукативно-савјетодавном програму које траје око 2,5 мјесеца и током којег иновативни почетници у послу имају прилику да добију знања и савјете потребне за реализацију њихових пословних идеја. Поред обука из различитих области, учесници програма добијају и сву потребну савјетодавну подршку која се односи на регистрацију посла, израду маркетинг плана и бизнис плана. Након провођења акцелератор програма бирају се учесници са најбољим пословним идејама који се новчано награђују из фонда формираног од стране партнерских организација/институција – појаснила је Татајна Благојевић, директор бијељинске Агенције за мала и средња предузећа.