Official web site of
City Bijeljina

Лимопродукт - примјер успјешног предузећа



Градоначелник Бијељине Мићо Мићић са сарадницима посјетио је фирму „Лимопродукт“  која се бави произвоњом лимарске грађе, извођењем кровопокривачких и лимарских радова, и том приликом са директором Милетом Јовићем разговарао о пословању и плановима за развој овог предузећа, као и о изазовима са којима се приватни сектор данас суочава.
„Лимопродукт“ је производни погон изградио у оквиру Пословно-индустријске зоне 3 која је намијењена за лаку индустрију и малу привреду, а која се налази на заобилазници око Бијељине. Свих 22 плаца на овој локацији су продати, а међу фирмама које послују у оквиру Пословно-индустријске зоне 3 су Талум, Бистрик, Турбо сервис, Еуротерм пластика, Микрон и друге.


Основана 1986. године, као занатска радионица „Лимар Миле“, ширењем обима пословања ова породична фирма, која данас запошљава 15 радника, региструје се као друштво са ограниченом одговорношћу и, поред рада на домаћем тржишту, излази на инострано тржиште - прво региона, а потом и Африке. Осим што је успјешан привредни субјект, фирма „Лимопродукт“ је добитник бројних признања и захвалинца за друштвено одговорно пословање у заједници.
- Референцна листа „Лимопродукта“ је уједно и понос предузећа. Поред реконструкције крова на београдском Атељеу 212, ми потписујемо и рад на картиг центру „Аутокомерц“ који се налази на улазу у Београд, Техничко-ремонтном заводу Братунац али и на готово свим бијељинским зградама. Преко пројекта Европске инвестиционе банке наш лимени цријеп је постављен на 386 типских кућа у Африци – истакао је Јовић.
Он је додао и да је највећи проблем данас недостатак радне снаге, како због одласка младих у иностранство, тако и због непостојања квалификоване радне снаге одређених профила.
Градоначелник Мићић је нагласио да је формирање пословно-идустријских зона један од најзначајнијих пројеката на којим се радило протеклих година у Бијељини.
- Основни циљ Градске управе је да створимо услове приватном сектору за улагање, а самим тим ће доћи до отварања нових радних мјеста. Наставићемо активности на унапређењу инфраструктуре на овој локацији, с обзиром на то да ће од зона корист имати и наши грађани, али и инвеститори који ће отворити фабрике - закључио је Мићић, додајући да очекује да ће пословно-индустријске зоне ускоро добити и гас, што ће бити додатна повољност за привреднике.