Official web site of
City Bijeljina

Пољопривредници Семберије посјетили најзначајнију смотру аграра




Како и протеклих година, Аграрни фонд Града Бијељина организоваo je за пољопривреднике Семберије одлазак на 86. Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду, који је отворен 11. маја, а трајаће до петка, 17. маја 2019. године.
Око 600 семберских пољопривредника имало је прилику да се на овој највећој и најзначајнијој смотри аграра у централној и југоисточној Европи упозна са најактуелнијим темама из ове области.
- Градска управа и Аграрни фонд традиционално организују посјету овом најзначајнијем годишњем догађају за пољопривреднике. Циљ посјете је да се виде и на домаћим њивама примијене најновија свјетска достигнућа када је ријеч о пољопривредној производњи. Управо је овај догађај прилика да се наши људи упознају са спојем искуства и најновијих достигнућа у пољопривреди и то пренесу у Семберију  - истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, који је заједно са пољопривредницима посјетио Сајам.
На Пољоприврдном сајму наступа 1.518 фирми, институција и организација, а представљају производе и услуге из 61 државе. Пољопривредну механизацију, машине и опрему представљају фирме из девет земаља.