Official web site of
City Bijeljina
Интернет страница investinbijeljina.org је у припремној фази.

Отворен 10. Сајам туризма и гастрокултуреДанас је у Бијељини отворен јубиларни 10. Сајам туризма и гастрокултуре, на којем своје производе представља 110 излагача из Републике Српске и земаља региона.
Сајам је отворила министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач. 
- Овај Сајам је у Бијељини већ традиционална туристичка манифестација, а овакав догађај је од велике важности за Семберију, али и читаву Републику Српску. Ово је прилика да на најбољи начин представимо наше туристичке потенцијале и да доведемо што већи број туриста у РС, што ће да допринесе развоју комплетне привреде - истакла је Ковач, позивајући посјетиоце да у што већем броју дођу на Сајам.


Градоначелник Града Бијељина Мићо Мићић оцијенио је да је организација сајма и ове године на врло високом нивоу.
- Наш Град нуди бањски, вјерски, етно, ловни и риболовни туризам, а Бијељина је постала препознатљива и по бројним туристичким комплексима и објектима које су изградили наши привредници, као што је Етно-село „Станишићи“, објекти предузећа „Глобус“ и други. Бијељина је најбољи примјер да развијен туризам у великој мјери доприноси развоју цјелокупне привреде, тако да и у наредним годинама очекујемо напредак - истакао је Мићић.
Из Туристичке организације Града Бијељина саопштено је да је пријављен до сада рекордан број учесника, који своје производе излажу данас и сутра на 1.000 квадратних метара затвореног простора на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића.
- Очекујемо од три до пет хиљада посјетилаца на овогодишњем Сајму, а  осим домаћих излагача, у гостима су нам излагачи из Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске - појаснио је директор Туристичке организације Бијељина Радосав Ђокић.
Партнер овогодишњег Сајма је Туристичка организација Војводине. Фокус пажње другог дана Сајма биће на храни и специјалитетима које ће спремати излагачи.