Official web site of
City Bijeljina

И привредници подржали трасу ауто-пута коју предлаже Бијељина



У Бијељини је данас одржан састанак Привредног савјета Града на коме је разговарано о важним инфраструктурним пројектима, међу којима је и траса ауто-пута Београд-Бањалука кроз Семберију.
- Подржали смо предложену трасу ауто-пута од стране Града Бијељина јер сматрамо да је та траса изузетно добра, с обзиром на њену дужину и близину урбаном подручју Бијељина. Наш Град не би требало да буде заобиђен када је ријеч о ауто-путу и сматрамо да ова траса треба да се предложи надлежним органима на разматрање - навео је директор подручне Привредне коморе у Бијељини Анто Гајић.
Он је појаснио да је овим приједлогом предвиђено да се ауто-пут споји и са Павловића мостом, ишла би сјеверним дијелом Семберије и била би на око 3-4 километра од заобилазнице, што би значило и спајање са пословно-индустријским зонама.
- Путна инфраструктура је од великог значаја за привреднике и због тога смо подржали ову идеју - јасан је био Гајић, истичући да је ова траса краћа за 18 километара од раније предложене.


Предсједник Привредног савјета Града Бијељина Ђорђе Славињак изразио је очикавање да ће ауто-пут привући привредне субјекта из околине и инвеститоре, чиме ће се побољшати стандард грађана Бијељине.
Он је истакао да је на данашњем састанку било ријечи и о промоцији стручних занимања, остварењу Плана капиталних инвестиција Града Бијељина за 2018. годину, Плану капиталних инвестиција Града Бијељина за период 2019-2021. године и о Акционом плану запошљавања на подручју Града.
- Веома је важно да се ђаци упознају са производним и занатским дјелатностима, да би се отклонила аверзија дјеце и њихових родитеља према овим занимањима, јер су занати веома тражени на тржишту - појаснио је Славињак.