Official web site of
City Bijeljina
Интернет страница investinbijeljina.org је у припремној фази.

Са представницима мјесних заједница о приједлозима за трасу ауто-путаУ Бијељини је данас организован „Дан отворених врата за мјесне заједнице“ на којем је, између осталог, градоначелник Бијељине Мићо Мићић упознао представнике мјесних заједница са урбаног и сеоског подручја са новостима у вези са избором трасе ауто-пута Београд-Бањалука преко територије Града Бијељина.


- Настојимо да пронађемо компромисно рјешење трасе, које ће бити прихватљиво и за владе Србије и Српске, али и за потребе Града Бијељина. За претходно најављивану југоисточну трасу коју смо предложили, која је за нас била најповољнија, добили смо негативно мишљење ресорног министарства Владе Српске. Њихов приједлог је да траса иде сјеверним дијелом Семберије и да се повеже са Поповим пољем у Брчком и са Рачом, с обзиром на то да се ове двије контактне тачке не могу мијењати према захтјеву Србије. Иако је најкраћа траса уз Саву, овај правац није од интереса за наш Град, јер би тиме практично била заобиђена Бијељина, са чим су се сложили сви представници мјесних заједница. На основу свега наведеног пронађено је рјешење да траса иде од Раче и да што краћим правцем дође до Пословно-индустријске зоне 4 и одатле иде за Брчко - појаснио је градоначелник Мићић, додајући да је овај приједлог трасе краћи за 16 километара од раније предложене и да би задовољила потребе Града, с обзиром на близину центру Бијељине, а заобилазницом би били спојени и путеви за Угљевик и Зворник.
Он је навео и да би се ауто-пут код кружног тока који води ка Дворовима спојио да будућим ауто-путем или брзим путем до Павловића моста.
Предсједник Мјесне заједнице „Центар“ Милорад Јовић је након састанка са представницима мјесних заједница са урбаног подручја навео да се мјештани не слажу са идејом да траса иде уз ријеку Саву.
- Град Бијељина је други по величини у Српској и на тај начин издваја велику количину новца за регистрацију возила и не смије бити изостављен када је ријеч о траси ауто-пута. Овај пут не треба да заобиђе Бијељину, јер је његова близина од великог значаја за градску привреду, туризам, а самим тим и останак младих на овим просторима, па сматрамо заслужујемо да имамо ауто-пут удаљен најдаље пет километара од Бијељине - сматра Јовић. 
Предсједник МЗ Суво Поље Славица Обреновић је истакла да мјештани села подржавају нову идеју Градске управе када је ријеч о траси ауто-пута.
- Становништво сеоских мјесних заједница не треба да остане „кратких рукава“ када је ријеч о ауто-путу и зато је ново предложено идејно рјешење једно од најбољих које је до сада представљено нашим мјештанима - навела је Обреновићева.
Директор Дирекције за изградњу и развој Града Младен Петровић појаснио је да је интерес Града да се саобраћај што више привуче центру, али и да се споји јужни дио Града и брзи пут преко обилазнице на ауто-пут.
- Према новом приједлогу ауто-пут ће бити удаљен од центра на око пет километара - истакао је Петровић, додајући да би према тој идеји траса ишла између Велиног Села, Батковића, Остојићева, кроз Чађавицу, Доњи Магнојевић и Вршане ка Брчком.
Он је додао да би прикључци из града на ауто-пут требали да буду код кружног тока који води за Павловића пут, као и код Индустријске зоне 4, гдје је у плану да се гради жељезничка станица.
Представници мјесних заједница су овом приликом упознати и са активностима пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ и новом визијом мјесних заједница. 
- План је да се активности и методологија рада, који су спровођени у појединим мјесним заједницама и показали су се успјешним, пренесу и на остале у наредном периоду,  да би се остварио систематски приступ у унапређењу живота мјештана - најавила је шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Анкица Тодоровић.