Official web site of
City Bijeljina
Интернет страница investinbijeljina.org је у припремној фази.

Потписан Уговор о изградњи система за наводњавање у Доњем ЦрњеловуГрадоначелник Бијељине Мићо Мићић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић потписали су данас Уговор о реализацији пројекта изградње система за наводњавање на подручју Доњег Црњелова.
Систем за наводњавање обухватаће 511 хектара земљишта што је прва фаза ширег пројекта наводњавања који ће бити реализован у Семберији. Инвестиција је вриједна 3,8 милиона конвертибилних марака, од чега ће Град Бијељина учествовати са 15 одсто, односно 600.000 КМ.- Наш план је да изградимо системе за наводњавање у Семберији на 11.000 хектара, што би се градило динамиком од по 500 хектара годишње. Данас смо потписали Уговор о партнерству између Града и Владе када је ријеч о реализацији пројекта, али и Уговор са предузећем „Хигра“ које ће изводити радове. Водозахват ће бити у каналу Дашница, са капацитетом од 300 литара у секунди и око 25 километара цјеловода што ће бити довољно за напајање планиране површине. Ускоро крећемо са пројектовањем и сусједног система на наредних 500 хектара - истакао је министар Пашалић, додајући да је свака година нови изазов за пољопривредне произвођаче и да се мора омогућити заштита од суше.
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је изразио задовољство потписивањем Уговора о реализацији пројекта од великог значаја за Семберију.
- Захваљујући овом пројекту на Сави ће бити омогућено наводњавањe дринском водом. Постојаће, практично, славина која ће обезбјеђивати наводњавање њива, а постојаће и довољно јак притисак воде - појаснио је Мићић, истичући да је анализирано гдје је овакав систем најпотребнији и ко се интензивно бави производњом, те да је на основу тога прављен редослијед по којем ће бити реализовани ови пројекти.
Власник предузећа „Хигра“ Драган Сарић је навео да је уговорни рок за извођење радова осам мјесеци, а да припреме почињу већ следеће седмице.
На данашњем састанку је било ријечи и о заштити Семберије од поплава и уређењу Мајевичког ободног канала, као и водозахвата кроз град.