Official web site of
City Bijeljina

Завршен Пословни форум менаџера 2019.



Дигитална трансформација је континуирани процес који није увијек једноставан, али без њега пословање у свијету више није могуће, кључна је порука коју је, пред скоро 300 учесника, током другог дана Пословног форума менаџера у Бијељини 2019, послала први излагач Драгана Ђермановић.



Говорививши о важности праћења савремених трендова, значењу дигиталне писмености и њеној 
важности за развој приватног и јавног сектора, Ђермановићева је представила конкретне примјере примјене дигиталне технологије, како се може употријебити за напредак у пословању, без ког пословање не може бити конкуретно на тржишту.
Учесници су имали прилику и да слушају и учествују у двије панел-дискусије, на којима су своја искуства подијелили истакнути стручњаци из јавног и приватног сектора из БиХ и региона. 
Прва дискусија вођена је на тему „Изазови за пословање на различитим тржиштима“, а панел-дискусијом „Како побољшати пословно окружење, дијалог доносилаца одлука и привредника“ заокружено је пето издање Форума. 
Подршка шире друштвене заједнице, реструктурисање јавних предузећа, смањење оптерећења за реални сектор, али и парафискалних намета - само су нека од горућих питања и изазова које је потребно хитно рјешавати, на свим нивоима власти у земљи, закључили су учесници. 
- Законодавство и привреда морају да граде партнерство. Треба радити на образовању државних службеника. Привредници морају улагати у инфраструктуру и запослене - навео је Срђан Праштало, директор „Вела Консултинг“ и један од учесника ове панел дискусије.
- Најбитније је констатно усавршавање и рад на себи. Битно је да активно пратите теме и актуелна дешавања битна за ваш посао и да дјелујете у складу са њима - истакао је на панел-дискусији о изазовима за пословање на различитим тржиштима потпредсједник словеначке компаније„Ресалта“ из Словеније Томаж Орешић.
Пословни форум менаџера трајао је два дана током којих је одржано пет предавања са истакнутим стручњацима из својих области и четири панел дискусије. 
- Најважније је да сви ми из јавног, али из приватног сектора ухватимо корак са развојем технологије и на тај начин убрзамо и олакшамо рад. Овакав форум је од великог значаја за нашу локалну заједницу, јер је на једном мјесту окупио велики број учесника, али, прије свега, стручњака у разним областима који могу да образују и усмјере менаџере и доносиоце одлуке у њиховом раду, а све у корист развоја приватних предузећа, јавне управе, а самим тим и нашег Града. Очекујем да ће закључци и поруке са овог Форума бити примијењени у пракси, јер су искуства која су предавачи подјелили са учесницима драгоцјена - оцијенио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић након затварања овог догађаја.