Official web site of
City Bijeljina
Интернет страница investinbijeljina.org је у припремној фази.

Пословни Форум менаџера другу годину за редом у БијељиниУ Етно селу „Станишићи“ данас је отворен дводневни Пословни форум менаџера 2019, који је организовао Центар за едукацију  „Про Едука“ под генералним покровитељством бијељинске Градске управе.


Форум има за циљ да пружи директну подршку управљачком кадру кроз едукацију, презентацију и промоцију нових трендова и кретања, те увезивање најспособнијих менаџера из региона. Савремени концепти менаџмента засновани су на управљању на темељу знања, информација и иновација, поручују организатори и најављују да ће више од 300 учесника имати прилику да слуша и дискутује о искуствима водећих стручњака из свијета бизниса.
Дводневни програм је испуњен занимљивим, атрактивним и интерактивним садржајем, са пет предавања, четири панел дискусије и једним разговором „Један на један“.
Овогодишњи Форум отворио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.
- Задовољство ми је што је пословни Форум менаџера и ове године организован у Бијељини и што се одазвао велики број учесника. Хвала организаторима, јер се много може научити кроз размјену искустава о савременим кретањима у менаџменту, јавној управи, али и личним примјерима успјешних пословних људи. У Бијељини послује велики број приватних предузећа, што је од великог значаја за наш Град, јер су они носиоци развоја сваке локалне заједнице и сигуран сам да ће овакви форуми додатно подстаћи наше грађане да покрећу приватни бизнис и да остварују своје пословне идеје. Надам се да и ми из Градске управе успијевмо да нађемо начина како да помогнемо људима који се баве приватним послом - навео је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.
- Овакав форум је прилика за размјену искуства између јавног и приватног сектора, али и начин да се увежу менаџери не само из БиХ, већи и из читаве регије. Циљ нам је да побољшамо пословни амбијент у Бијељини, да би наш Град постао синоним за позитивно пословање. Доминантне теме овогодишњег Форума су реаговање у кризним ситуацијама, праћење развоја информационих технологија, изазови за жене у менаџменту, али и анализа како спорт може бити бизнис - истакао предсједник Организационог одбора Пословног форума менаџера Предраг Јовић, додајући да су овакви форуми важни за усмјеравање менаџера и руководиоца у јавним установама и приватним предузећима.
Ове године предавачи на Форуму су истакнути стручњаци у овим областима из БиХ, Словеније, Хрватске и Црне Горе.
Првог дана Форума предавање је, између осталих, одржао и предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић који је поручио да сваки човјек мора непрестано да се усавршава без обзира којим послом се бави.
- И друштво мора да води бригу о људима који су га задужили, јер се тако не само враћа дуг за њихове заслуге, него и шаље порука будућим нараштајима да вриједи бити изузетан у свом послу - поручио је Маљковић.
Другог дана Форума биће одржано предавање  из области дигиталних трансформација, као и  панел дискусије на теме „Изазови за пословање на различитим тржиштима“ и „Како побољшати пословно окружење - дијалог доносилаца одлука и привредника“.