Official web site of
City Bijeljina
Интернет страница investinbijeljina.org је у припремној фази.

Избор трасе ауто-пута кроз Семберију важан за читаву регијуГрадоначелник Бијељине Мићо Мићић одржао је данас састанак са начелницима општина Угљевик и Лопаре, Василијем Перићем и Радом Савићем, као и представником Града Зворника, који су овом приликом подржали идеју за трасирање ауто-пута Београд-Бањалука кроз Семберију, коју је предложила Бијељина.
- Хвала колегама којi имају мишљење слично мишљењу бијељинске локалне управе и привредника Града Бијељина, да траса треба да буде на неколико километара од центра Града, те да повеже путеве за Зворник и Угљевик и даље, према Лопарама, али и да има везу с путем који преко Богатића иде ка Шапцу. Имамо предложено рјешење и чекамо разговор са Владом Републике Српске и ресорним министарствима да се изабере најбоље рјешење, поштујући и став Србије да се не могу мијењати контактне тачке на Сави у Рачи, односно, просторни план Брчко дистрикта. Такође, захтјев Србије је да се аутопутем споји Павловића пут према Бадовинцима и Шапцу - навео је Мићић, додајући да је траса коју предлаже Бијељина мало дужа, али је од вишеструког значаја за Град.
Према његовим ријечима траса сјеверним дијелом би заобишла Бијељину.
- Наша траса је, иако скупља, прихватљива с обзиром на њен значај, али и самоодрживост. Обавићемо и разговоре са представницима мјесних заједница да бисмо нашли најбоље рјешење. Траса коју ми предлажемо би отворила Бијељину према Србији и Европској Унији, али и према Сарајеву и Бањалуци и очекујемо велику корист за привреду нашег Града и околине - истакао је први човјек Бијељине, додајући да је ово град који има већи прилив од одлива становништва, што свакако треба поштовати при доношењу важних одлука, као што је интерес регије када је ријеч о аутопуту.
Савјетник Градоначелника Зворника Миле Јовић навео је да је аутопут од изузетног значаја за Зворник.
- Подржавамо став Бијељине о траси аутопута усклађеној са Просторним планом Републике Српске - навео је Јовић.
Начелник Лопара Радо Савић истакао је да би постојећа траса аутопута донијела велику корист становништву Семберије и Мајевице.
- За Прибој, Тобут, Пељаве и Пушковац би то био одличан пут који би становништву олакшао живот - сматра Савић.
Начелник Угљевика Василије Перић истакао је да треба пронаћи најбоље могуће рјешење када је ријеч о траси, а које ће бити у интересу свих грађана локалних заједница у околини.
-  Подржавамо приједлог Бијељине и надамо се да ће бити прихваћен - навео је Перић.