Official web site of
City Bijeljina
Интернет страница investinbijeljina.org је у припремној фази.

Југоисточна траса ауто-пута најповољнија за БијељинуБијељина је један од градова у Републици Српској који ће се наћи на траси будућег ауто-пута од Београда до Сарајева, што ће бити од велике користи за овај град и његових хиљаду привредних друштава, оцијенио је градоначелник Мићо Мићић говорећи о овом важном инфраструктурном пројекту.
- На овај начин наш Град ће се отворити према Европи, према Београду и Бањалуци, а не би нам било далеко ни Сарајево и море после спајања на коридор „5Ц“ који је кичма саобраћаја у БиХ - оцијенио је Мићић.
Као посебно важно, Мићић је истакао и спајање на ауто-пут Београд-Загреб, што ће значити приближавање града читавој ЕУ. 
- У Бијељини имамо око хиљаду привредих друштава, од тога 47 великих предузећа која запошљавају и велики број људи, 147 малих и средњих предузећа и 1.830 занатских радњи, а свима њима је за рад, развој и ново запошљавање неопходна брза саобраћајна комуникација - навео је први човјек Бијељине. 
Изградњу ауто-пута он је назвао добрим путем за напредак овог Града са 115.000 становника, као и цијеле Републике Српске. 
- Подржавамо и планирану изградњу брзог пута који иде према Милићима и Власеници, који би употпунио комплетну саобраћајну инфраструктуру и Бијељина би била практично у центру тих путева, што је сигурно предуслов за развој наших индустријских зона и свих потенцијала, као и за привлачење улагача - навео је Мићић. 
Према његовим ријечима, то је разлог због којег локална власт тражи да траса будућег ауто-пута иде, не само подручјем Бијељине, него и поред самог Града. 
- Постоји мала дилема око трасе и оно што ми мислимо да је пожељно и што тражимо је да траса ауто-пута иде према граду Бијељини, а не директно према Брчком, да се не деси да Бијељина практично остане ван тог ауто-пута и да нам он буде далеко 20 километара, као што је и сада Рача - упозорио је Мићић, додајући да је за Бијељину одговарајућа свака контактна тачка у којој ауто-пут прелази у Републику Српску из Србије, те да ће се град лако уклопити у избор који буде најбољи за Србију. 
- Одатле би ауто-пут требао да приђе до Бијељине на неколико километара, да се искористи траса која је до сада постојала и коју смо практично чували 20 година, а која је повољнија и за локалне заједнице у нашем окружењу, Угљевик, Лопаре и Зворник - навео је Мићић.
Према његовим ријечима, та претходна траса ауто-пута води од Раче, преко подручја Међаша, Балатуна, Амајлија и Попова, односно, Патковаче и Љесковца, па јужно од Бијељине, преко Хаса, Средњег Драгаљевца и Средњег Магнојевића долази до територије Брчко Дистрикта у Доњој Буковици, односно, између Главичорка и Пипераца.
- Тиме би „покупили“ све путеве у регији, Град би био опасан ауто-путем на који би сви могли брзо да изађу, а направили би велику петљу на Павловића путу којом би се спојили са правцем за Богатић и Шабац, што је веома добро - истакао је Мићић. 
Он је навео да траса коју Бијељина предлаже јесте дужа за 10 до 12 километара, али је боља за овај и за градове у окружењу. 
- Насупрот томе, траса која би се могла провући поред ријеке Саве јесте краћа, али је тежа и компликованија зато што прелази преко девет различитих препрека, односно, пет путева, два канала и двије ријеке, а пролази кроз комасационо подручје Доњег и Горњег Црњелова и насеља Бродац, те излази у Вршанима - прецизирао је Мићић. 
Према његовим ријечима, ово је траса о којој се прича, иако још није усвојена, а никако не одговара Граду Бијељина. 
- То не би био ауто-пут Београд-Бијељина-Брчко, него Београд-Брчко, 20 километара мимо Бијељине - навео је Мићић. 
Сва настојања Бијељине су, по његовим ријечима, да се, у складу са регулационим и просторним плановима, искористи постојећа траса за коју су идејно рјешење урадили кинески стручњаци и рекли да је веома добра, да нема великих препрека, ни тунела, а земљиште у том дијелу је много јефтиније.