Official web site of
City Bijeljina

Представљени најбољи повртарски производи

У Црњелову су 3. и 4. августа одржани седми по реду „Дани поврћа Семберије“, у организацији Друштва српских домаћина и Асоцијације удружења пољопривредника Српске. У центру повртарства Града Бијељине своје најбоље повртарске производе представилo је око 100 излагача из овог и осталих семберских села, а у оквиру „Дана поврћа“ одржано је и такмичење у спремању свадбарског купуса.Организатори су истакли да је, поред представљања резултата произвођача поврћа, циљ ове манифестације био подстицај унапређењу производње и едукација повртара, па је у оквиру „Дана поврћа“ одржано и предавање о савременој производњи расада повртарских култура, а неколико компанија је представило своје производне програме намијењене пољопривреди.

Награде најбољим повртарима је другог дана манифестације уручио градоначелник Бијељине Мићо Мићић, а најбоље оцијењено поврће су изложили:

- купус – Ђорђе Вакчић из Мале Обарске,- паприка – Радо Бошњаковић из Горњег Црњелова,- лубеница – Душко Нешковић из Горњег Црњелова,- диња – Љубица Митровић из Доњег Црњелова,- парадајз – Сања Деспотовић из Доњег Црњелова,- краставац – Јанко Благојевић из Велике Обарске,- лук – Надежда Бањичић из Доњег Црњелова,- плави патлиџан – Класановић Бошко из Доњег Црњелова,- карфиол – Љубиша Којић из Доњег Црњелова.Специјалну награду за најмлађег излагача добила јеАнкица Митровић из Доњег Црњелова, а најбољи свадбарски купус скувао је Стево Стајић из Градца.