Official web site of
City Bijeljina

Отворен реновирани хотел „Дрина“

У Бијељини је вечерас свечано отворен реновирани хотел „Дрина“, у присуству бројних званица - међу којима су били предсједник Републике Српске Милорад Додик, представници Владе Републике Српске, градоначелник Бијељине Мићо Мићић са сарадницима, привредници, туристички радници и други који су допринијели да најстарији бијељински хотел заблиста у новом сјају.

Градоначелник Мићић је подсјетио да је хотел „Дрина“ од оснивања, 1892. године, био бијељински бренд и да ће његова обнова бити нови подстрек развоју туризма у Бијељини:- Реконструкција хотела „Дрина“ много значи за наш Град, с обзиром на то да је Бијељина постала препозантљива по својој туристичкој понуди, а Бијељинци и наши гости са стране опет имају мјесто на које ће радо долазити. Хвала инвеститорима који су уложили новац у обнову хотела и тако допринијели развоју Биjељине. Сигуран сам да ће им се инвестиција исплатити, с обзиром на то да ће хотел пружати услуге на врхунском нивоу оцијењеном са четири звјездице, за шта ће увијек бити заинтересованих гостију, изразио је своје очекивање градоначелник Мићић.

Менаџер "Дрине" Милица Вуловић Корен је нагласила да је у обнову Хотела уложено више од пет милиона конвертибилних марака, као и да су знатна средства уложена и у обуку запослених, којих је тренутно 40. Коренова је додала да хотел има 37 смјештајних јединица - двокреветних соба, као и де лукс апартмане, први велнес центар у Бијељини и друге садржаје, а има и одличне услове за конгресни туризам.

На отварању је уприличен пригодан културно-умјетнички програм - драмску минијатуру „Хотел Дрина - рецепција Града Бијељина“ одиграли су драмски умјетници Данка Жугић и Иван Петровић, а за музички дио програма побринула се солисткиња Лена Ковачевић уз пратњу џез оркестра.