Official web site of
City Bijeljina

Бијељина у пројекту “Локалног интегрисаног развоја“

Потписивањем Меморандума о разумијевању и Споразума о сарадњи, са начелницима и градоначелницима 21 општине и града у БиХ, у Добоју је 31.05.2016. године, озваничена сарадња ових локалниха заједница на  пројекту “Локалног интегрисаног развоја“ (ЛИД).

Након спроведеног јавног позива, у пројекту вриједном 6,6 милиона евра, који финансира Европска унија, а спроводи УНДП учествују – Бања Лука, Бијељина, Челинац, Добој, Фоча, Горажде, Градишка, Коњиц, Мостар, Маглај, Модрича, Нови Град, Оџак, Орашје, Приједор, Сребреник, Шамац, Тузла, Вареш, Жепче и Живинице.

Пројекат ће омогућити свеобухватан и одржив друштвено-економски развој, побољшање добре праксе управљања и развој локалне инфраструктуре и услуга у тим општинама и градовима.„ЛИД“ ће партнерским општинама и градовима пружити подршку у јачању капацитета за управљање развојем, подршку за успостављање и јачање партнерстава јавног, приватног и невладиног сектора, реализацију приоритета из локалних стратегија, праћењу укупних развојних ефеката, као и унапређењу конкурентности локалних економија и стварању могућности за запошљавање.