Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

INCOR - završena obuka iz grafičkog dizajna



Uručenjem sertifikata, zvanično je završena šestodnevna obuka iz oblasti grafičkog dizajna, koju je u Inovacionom centru za održivi razvoj (INCOR) držao diplomirani inženjer grafičkog inženjerstva i dizajna Borjan Divljanović, vlasnik Grafičkog studija „Piksel“ (Pixel).

Divljanović je istakao da je izuzetno zadovoljan posvećenošću polaznika tokom obuke.

- Jednu od polaznica obuke smo primili u naš Grafički studio kao radnika na određeno vrijeme i siguran sam da će se dobro pokazati kao radnik i stručnjak. Slaćemo biografije ostalih polaznika privrednicima i tako im pomognemo da nađu zaposlenje. Pri odluci da organizujemo obuku nismo se rukovodili nikakvim finansijskim motivima, već je to isključivo bio novi korak u dosadašnjoj, više nego korektnoj, dugogodišnjoj saradnji sa Gradskom upravom, odnosno, gradskim Odjsekom za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije i INCOR-om – poručio je Divljanović, dodajući da su polaznici odlukom da se prijave na obuku pokazali da žele da mijenjaju na bolje svoju lokalnu zajednicu i društvo u cjelini.

Na obuci je učestvovalo šesnaest polaznika, što je za duplo više od prvobitno planiranih osam polaznika. Od otvaranja u februaru ove godine, obuke u INCOR-u je pohađalo 48 polaznika, uglavnom iz privatnog sektora, ali i javnih preduzeća i ustanova. Do sada su održane obuke iz digitalnog marketinga i grafičkog dizajna, a slijedi obuka iz optimizacije internet-stranica.

- Jedan od glavnih ciljeva osnivanja ovog centra bio je edukacija mladih za savremena znanja i vještine u prostoru u kojem će moći da razvijaju svoje talente i umrežavaju se. Tako indirektno pružamo podršku i privredi, jer im omogućavamo da zapošljavaju bolje obrazovane radnike, spremne da odgovore na savremene izazove – istakla je šef gradskog Odsjeka za LERiEI, uz zahvalnost Divljanoviću i 
„Pikselu“ za iskazanu društvenu odgovornost.