Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Otvoren 10. Sajam turizma i gastrokulture



Danas je u Bijeljini otvoren jubilarni 10. Sajam turizma i gastrokulture, na kojem svoje proizvode predstavlja 110 izlagača iz Republike Srpske i zemalja regiona.
Sajam je otvorila ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač. 
- Ovaj Sajam je u Bijeljini već tradicionalna turistička manifestacija, a ovakav događaj je od velike važnosti za Semberiju, ali i čitavu Republiku Srpsku. Ovo je prilika da na najbolji način predstavimo naše turističke potencijale i da dovedemo što veći broj turista u RS, što će da doprinese razvoju kompletne privrede - istakla je Kovač, pozivajući posjetioce da u što većem broju dođu na Sajam.


Gradonačelnik Grada Bijeljina Mićo Mićić ocijenio je da je organizacija sajma i ove godine na vrlo visokom nivou.
- Naš Grad nudi banjski, vjerski, etno, lovni i ribolovni turizam, a Bijeljina je postala prepoznatljiva i po brojnim turističkim kompleksima i objektima koje su izgradili naši privrednici, kao što je Etno-selo „Stanišići“, objekti preduzeća „Globus“ i drugi. Bijeljina je najbolji primjer da razvijen turizam u velikoj mjeri doprinosi razvoju cjelokupne privrede, tako da i u narednim godinama očekujemo napredak - istakao je Mićić.
Iz Turističke organizacije Grada Bijeljina saopšteno je da je prijavljen do sada rekordan broj učesnika, koji svoje proizvode izlažu danas i sutra na 1.000 kvadratnih metara zatvorenog prostora na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića.
- Očekujemo od tri do pet hiljada posjetilaca na ovogodišnjem Sajmu, a  osim domaćih izlagača, u gostima su nam izlagači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske - pojasnio je direktor Turističke organizacije Bijeljina Radosav Đokić.
Partner ovogodišnjeg Sajma je Turistička organizacija Vojvodine. Fokus pažnje drugog dana Sajma biće na hrani i specijalitetima koje će spremati izlagači.