Документи

Новости

Додик-Мићић: Утврђена траса ауто-пута кроз Семберију

23.05.2019
slika

Усвајање компромисног приједлог трасе ауто-пута кроз Семберију, најважнији је данас постигнути договор на састанку предсједника Предсједништва БиХ Милорада Додика, министара у Влади Републике Српске и представника других установа и предузећа на нивоу Републике Српске са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем и руководицима из Градске управе задуженим за инфраструктуру и грађење, односно, Дирекције за изградњу и развој Града Бијељина, којем су присустовали и народни посланици из Бијељине.
Предсједник Предсједништва БиХ и градоначелник Бијељине су се сложили да је данас био важан дан за Бијељину, али и Републику Српску.
- До 20. јуна би Скупштина Града требало да усвоји Просторни план, да би до краја године могли да почну радови на овој дионици, заједно с мостом, чију изградњу ће финансирати Влада Републике Србије. Остаје још да на нивоу органа БиХ и Србије направимо споразум о додирној тачки која је већ утврђена – истакао је Додик, додајући да, са становишта своје надлежности сви треба да раде тако да реализација овог пројекта попчне што прије.Он је похвалио чињеницу да су приликом одређивања трасе ауто-пута у обзир узети ставови локалног становништва, а од надлежних органа је затражио да поступке експропријације спроведу на фер начин.