Документи

Новости

Одржана јавна расправа о Нацрту Локалног еколошког акционог плана

27.03.2019
slika
slika

У Бијељини је данас одржана јавна расправа о Нацрту Локалног еколошког акционог плана за Град Бијељину за период 2018-2028. године.
- Овакав документ је од великог значаја за наша Град, а потреба за његовим усвајањем је наглашена и у ревизији Стратегије развоја Града. У нацрту је кроз девет области представљена заштита животне средине, која је кључна за живот и здравље људи. План предвиђа 33 пројекта, који се односе на заштиту вода, ваздуха и тла, односно збрињавањe отпада. Такође, с обзиром на то да је Бијељина равничарски крај посебна пажња је скренута на заштиту од буке и прашине - појаснио је координатор тима за израду Нацрта ЛЕАП-а Владо Симеуновић.
Нацрт предвиђа и финасијски план за реализацију пројеката, а Симеуновић се захвалио Међународној организацији ЦРС (Catholic Relief Service) која је одобрила средства за овај План.
Сања Бајић из Института за заштиту и екологију Републике Српске подсјетила је да је Нацрт Плана израђен прошле године, а да су у изради учествовали радници Градске управе, комуналних предузећа и других невладиних организација.