Документи

Новости

Позив за слање апликација за награду за бизнис лидере одрживог развоја

16.01.2019
slika

У оквиру пројекта „Подршка припреме за имплементацију Циљева одрживог развоја (SDGs) и ангажовање приватног сектора“ који спроводи УНДП и финансира Влада Шведске расписан је позив за слање апликација за награду за бизнис лидере одрживог развоја у БиХ.
Приватне компаније већ имплементирају хвале вриједне активности и стратегије које доприносе циљевима одрживог развоја, како на глобалном нивоу, тако и у БиХ, а ова награда је прва годишња награда ове врсте с циљем промоције активности приватног сектора у области одрживог развоја у земљи. Награда има за циљ да препозна и истакне напоре приватних компанија у реализацији циљева одрживог развоја у БиХ, као и да мотивише друге актере у приватном сектору да уврштавају циљеве одрживог развоја у своје пословне моделе.
Фокус овогодишње награде је стварање добрих радних мјеста и заштита околине. Због тога ће се кроз ову активност покушати идентификовати бизнис лидери одрживог развоја у БиХ за 2019. годину у двије тематске области – „Људи“ и „Ресурси и околина“.
Награда за бизнис лидере одрживог развоја за 2019.  у категорији „Људи“ биће додијељена компанијама које су инспирација другима због начина на који поступају са запосленим и клијентима и омогућују достојанствен рад (стратешки одрживи циљеви 8 и 10). Посебна пажња ће бити посвећена препознавању компанија које су водеће у осигурању радних услова и поступању са женама и другим рањивим категоријама друштва у својим компанијама (Стратешки одрживи циљ 5). Награда ће такође промовисати етичко пословање (Стратешки одрживи циљ 16).
Награда за бизнис лидере одрживог развоја у БиХ за 2019. у  категорији „Ресурси и околина“ биће додијељена компанијама које доказују да размишљају о свом еколошком отиску, као и онима које намјенски и континуирано унапређују своје ланце вриједности (стратешки одрживи циљеви 12 и 9). Такође, биће вреднована улагања у људске ресурсе, истраживање и развој и нове технологије, те процес иновација унутар компаније (стратешки одрживи циљеви 5 и 11).
Награда за бизнис лидере одрживог развоја додјељује се малим, средњим и великим компанијама које пријаве своје пројекте који доприносе одрживом развоју у БиХ. Компаније се могу пријавити са једним или више пројеката у оквиру предложених тема (један пројекат за тему „Људи“ и други пројекат за тему „Ресурси и околина“).
Конкурс за Награду је отворен од 1. јануара 2019. године до 10. марта ове године, a e-апликација је доступна на линку: www.zamisli2030.ba/SDGBiznisLideri. Више информација може се добити преко адресе електронске поште: [email protected] или на телефон:  +387 (0)33 293 497.