Документи

Новости

Четврт вијека рада и развоја предузећа „Мојић“

03.01.2019
slika

Почеци у пословању предузећа „Мојић“ које се бави велепродајом школског материјала и прибора, графичког репроматеријала и опреме, малопродајом, али и производњом сежу у 1995. годину, када је власник Тешо Мојић са супругом Сањом покренуо посао.
- Тада смо одлучили да загазимо у приватни бизнис, јер није ни било превеликих могућности за запошљавање - наводи Тешо Мојић.
Ова фирма тренутно запошљава више од 70 радника у пословним јединицама у Бијељини, Брчком и Бањалуци, а има и своје предузеће у Београду.
- Пратећи дешавања у нашој бранши, препознали смо да нам производња може обезбиједити дугорочан рад и стабилно пословање. Заступајући неке западноевропске фирме у области продаје графичког материјала и опреме за графичку индустрију, одлучили смо да и ми кренемо у том правцу. У производњи имамо двадесетак запослених и на производњу отпада више од 25 одсто укупног промета у нашој фирми. Дио онога што произведемо пласирамо посредством фирме у Београду, а мањи дио и извозимо. Ипак, отежавајућа околност за нашу конкурентност је што код нас тренутно нема олакшица за предузећа која се баве производњом, као што је случај у многим земљама у региону - истиче Мојић.
У малопродаји тренутно имају седам објеката - два у Бањалуци, један у Брчком и четири у Бијељини. Планирају да малопродајну мрежу и даље развијају, пратећи савремене трендове у пословању.
- Некада смо правили и већи искорак, што, можда, и није дало одмах очекиване резултате. Производња је комплексна и не развија се тако брзо као трговина. Свакодневно развијамо нове производе, инсистирајући на квалитету и дизајну, а развој прати захтјеве и потребе тржишта. У свему томе пратимо и куповну моћ становништва - истиче овај бијељински привредник.
Говорећи о друштвеној одговорности предузећа  „Мојић“, као и о потреби да се помогне младим и талентованим људима у области културе, умјетности и спорта, Тешо Мојић је подсјетио да му је много помогло чланство у „Ротари“ клубу.
- Сусрећући се са људима из различитих бранши, сазрео сам и као менаџер и боље сам разумио средину у којој живим. Свакодневно нам се обраћају људи за помоћ, од клубова и спортских удружења, па до људи који имају здравствене проблеме. Покушавамо многима да помогнемо, али је немогуће одговорити на сваку молбу. Ангажманом у „Ротари“ клубу ми добијамо праве информације и ту позитивну енергију усмјеравамо у одговарајућем правцу. Упознајемо и људе различитих професија и профила занимања из других градова, што помаже и нама, као послодавцима и средини у којој живимо - појаснио је Мојић.