Документи

Новости

Врхунска медицинска услуга у здравственом центру „Гала медика“ у Бијељини

27.12.2018
slika
slika

У Бијељини од септембра ове године ради Специјалистички центар „Гала медика“ који становницима ове регије омогућава да на једном мјесту добију висококвалитетне здравствене услуге.
Ова медицинска установа у Комитској улици располаже најсавременијим медицинским апаратима и, између осталог, нуди могућност снимања рентген дијагностиком на апаратима врхунских перформанси: магнетна резонанца 1.5Т, ЦТ скенер 16 слајсни, ултразвук 4Д, рентген (класични и интраорални), ортопан 2Д и 3Д, мамограф, остеодезитометрија, као и широк избор специјалистичко-консултативних кардиолошких, гинеколошких и ендокринолошких прегледа.
- Ово је нова здравствена установа која је настала као резултат рада тима стручњака, који су сматрали да Бијељина, али и читава регија имају потребу за пружањем оваквих здравствених услуга, првенствено за снимање из области радиологије. Квалитет апарата је на високом нивоу, а у овај специјалистички центар редовно долазе и специјалисти са Војно-медицинске академије из Београда, односно, Клиничког центра Србије – истичу у „Гала медици“.
Ова установа је аплицирала код Фонда здравственог осигурања Републике Српске за могућност да пацијенти који користе њихове услуге, уз овјерену здравствену књижицу, могу да добију прегледе само уз плаћање партиципације.
- Чекамо одговор, да бисмо нашим пацијентима омогућили и овакав тип услуге - појаснили су у Специјалистичком центру, додајући да тренутно нуде и попусте за своје услуге.
Ова установа једина у Српској ради магнетну резонанцу срца, а такође, раде и скрининг на ЦТ-у, односно снимак плућа којим може на вријеме да се открије карцином плућа.
- Нискодозни ЦТ скрининг карцинома плућа је неинвазивна метода снимања плућног паренхима на ЦТ, у циљу што ранијег откривања карцинома плућа код пацијената без симптома и клиничких знакова, а који се убрајају у ризичне групе. Овом скрининг методом могуће је открити карцином плућа знатно раније прије првих симптома, са смањењем смртности и до 20 одсто. Зрачење је много мање него приликом стандардног ЦТ прегледа грудног коша, а количина информација око 1000 пута већа од информација добијених обичним рентгенским снимањем плућа – истичу стручњаци специјалистичког центра „Гала медика“.