Документи

Новости

Представљени еко и етно туристички потенцијали Бијељине

29.10.2018
slika
slika

Удружење за промоцију и развој информационог друштва „Импакт“ организовало је изложбу фотографија и пројекцију видео материјала насталих уоквиру реализације пројекта „Туризам у Бијељини - поглед из онлајн свијета“.
Ово Удружење је oд априла до септембра ове године широкој он-лајн јавности представило еко и етно туристичке потенцијале Града Бијељина, а као резултат реализације пројекта настало је 20 репортажа са фото и видео материјалом објављених на порталу „Бијељина данас“ и интернет-каналима и друштвеним мрежама повезаним са овим порталом.
- Град Бијељина има значајну туристичку понуду, али ипак, само дио туристичких потенцијала и туристичких манифестација има значајнију видљивост у онлајн свијету. Циљ овог пројекта је био, прије свега, указивање на важност овог вида промоције, као и подршке појединцима који се њом баве, како би Бијељину афирмисали као туристичку дестинацију - истакла је Сања Ђурић, директор Импакт центра и уредник портала„Бијељина данас“. Она је навела да су објављени чланци имали изузетно велику читаност.
- Све ове испричане приче, које су пропраћене фотогалеријама, а неке од њих и видео прилозима објављене су у посебној секцији интернет портала „Бијељина данас" који смо посветили туризму, а потом су, путем друштвених мрежа, промовисани великом броју људи, како код нас тако и у региону и иностранству. Неки од чланака прочитани су више од 100.000 пута. Оно што је кључна предност интернет као медија и онлајн промоције је што сав овај материјал - текстови, фотографије видео записи остају трајно записани и доступни тако да се овај пројекат јесте формално завршио, али ефекти урађеног остају за будућност - појаснила је Ђурићева.
Партнер на пројекту је било је Удружење жена са инвалидитетом, а у току реализације пројекта одржана је и едукативна радионица на којој се говорило о алатима и техникама онлајн промоције.
Пројекат „Туризам у Бијељини - поглед из онлајн свијета“ реализован је у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану - РеЛОаД који финансира Европска Унија, а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП). У суфинансирању пројекта учествовала је Градска управа Града Бијељина.