Документи

Новости

Фондација Мозаик: Младима 30.000 КМ за покретање микробизниса

18.09.2018
slika

Фондација Мозаик објавила је да ће сарадња са Шведском развојном агенцијом у БиХ (Сида) омогућити младима да добију од 500 до 2.000 КМ експресних и бесповратних средстава за покретање својих микробизниса, а укупни фонд износи 30.000 КМ.

Младим људима се сматрају сви између 18 и 35 година, а потребно је да региструју нови бизнис унутар три мјесеца од добијања новца, као и да је сједиште тог бизниса на територији БиХ, саопштено је из Фондације Мозаик.

Бизниси ће бити регистровани као комерцијално пољопривредно газдинство, самостално предузетништво (РС) или обрт (ФБиХ), а битно је да запошљавају минимално једну особу. С обзиром на то да се ради о бизнисима које подржава Фондација Мозаик, подразумијева се да они морају бити корисни и за ширу друштвену заједницу и имати одређени импакт.

Након пријаве, менторски тим Мозаика ће помоћи младима у даљњем развијању пријаве - поготово у развијању мини финансијског плана јер је јако битно да идеја буде финансијски одржива.

Рок за пријаву је 10. октобар 2018. године до 14.00 часова, искључиво кроз ЛОНАЦ.про. Одлуку о бизнисима који ће добити грант не доносе Мозаик, Сида нити комисије експерата него сви заинтересовани грађани и грађанке. Они ће својим гласом тј. лајком помоћи да се изаберу најбољи кандидати и кандидаткиње, а они са највећим бројем гласова ће и добити бесповратна средства. Гласати је могуће од 7. до 13. новембра 2018. године, а сваки микробизнис мора скупити минимално 50 гласова.

Више информација на:
https://www.lonac.pro/budi-sama-svoja-sefica-budi-sam-svoj-sef-1   

Молимо Вас да јасно и детаљно проучите смјернице и услове Јавног позива, јер је то једини валидни извор информација. Одсјек за ЛЕР и ЕИ само прослеђује информације, али није одговоран за измјене које донатор може да направи.