Документи

Новости

Стабилност фабрике „Сава Семберијa“ од великог значаја за Семберију

01.08.2018
slika
slika

Градоначелник Мићо Мићић, шеф Кабинета Градоначелника Миле Пејчић и начелник Одјељења за пољопривреду Милан Савић посјетили су данас фабрику „Сава Семберија“ и том приликом са руководством ове фабрике разговарали о тренутној производњи и плановима за наредни период.
- „Сава Семберија“ већ дужи низ година, од када је приватизована, труди се да што боље послује у области прераде пољопривредних производа и ми очекујемо стабилност ове фабрике, јер је то од великог значаја за наше пољопривредне произвођаче. „Сава“ ће ове године прерадити од осам до десет хиљада тона сировине, што је врло близу максимуму прераде за њихов капацитет, а производе осим у Семберији набављају из Србије и Македоније - истакао је градоначелник Мићић, додајући да је локалној управи најбитније да произвођачи имају сигуран откуп њихових производа, а да се кроз подстицаје и пројекте мотивишу људи да производе дефицитарне пољопривредне производе.
„Сава Семберија“ тренутно прерађује парадајз, али има тешкоћа да набави довољне количине црвене паприке роге која се на семберским пољима не производи довољно.
Власник фабрике „Сава Семберија“ Милорад Крстић је истакао да је у току и постављање новог руководства, с циљем постизања више профитабилности.
- Прошле године су урађене двије докапитализације и тренутно имамо јако добру сировинску базу, јер добављачима плаћамо унапријед или по испоруци, тако да тренутно имамо стабилност коју никада нисмо имали до сада. Све што је уговорено од сировине прерадићемо ове године и надамо се наставку успјешног пословања - навео је Крстић, додајући да, поред домаћег, имају тржишта у арапским земљама и Канади, али и у Европској Унији, првенствено у Њемачкој.
Он је изразио увјерење да ће се у наредном периоду отворити могућности и за повећање плата радницима, али и да ће се радити селекција добрих радника.
- Нама не требају људи којима је потребно само „радно мјесто“ већ нам требају вриједни радници - појаснио је Крстић.