Документи

Новости

Више пријављених од одјављених радњи у првој половини године

10.07.2018
slika

У првом полугодишту у Бијељини је успостављен позитиван тренд броја пријављених радњи у односу на одјављене занатско-предузетничке радње, саопштено је из Одјељења за привреду Градске управе Града Бијељина и Градског занатско-предузетничког удружења „Предузетник“.
У овом периоду на подручју Бијељине пријављено је 147, а одјављено 120 занатско-предузетничких радњи, а у Граду тренутно ради 1.872 активних предузетника.
У укупној структури дјелатности и даље је најзаступљенија трговина са 35 одсто, а још од дефискализације у сталном порасту је занатство са 29 одсто. Након њих слиједе угоститељство са 17 одсто, агенције и услуге са 12 одсто и саобраћај са седам одсто учешћа.
- Искрено се надамо да ће овакав тренд већег броја пријављених у односу на одјављене занатско-предузетничке радње у нашем Граду бити настављен и у другој половини текуће године још већим интензитетом, те да ћемо на њеном крају најзад достићи толико жељени и чекани број од 2.000 активних предузетника на овом подручју - наведено је у саопштењу „Предузетника“.
Извршни директор овог удружења Милорад Стевић истакао је да су ови подаци конкретан доказ њихове аргументоване и непобитне тврдње да је самозапошљавање најбржи, најсигурнији, најефикаснији и најјефтинији пут за рјешавање проблема незапослености и заустављање погубног тренда одласка, нарочито младих људи, са ових простора.