Документи

Новости

Мићићу признање на Међународном бизнис самиту у Врњачкој Бањи

09.07.2018
slika
slika

У Врњачкој Бањи је крајем јуна одржан Међународни бизнис самит који је окупио бројне званичнике из земље и региона на којем су Град Бијељину представљали градоначелник Бијељине Мићо Мићић и начелник градског Одјељења за привреду Дејан Савић.
Међународни Бизнис самит ове године протекао је у знаку обиљежавања 150 година од почетка бављења туризмом у Врњачкој Бањи, а поред науке, која је била главна тема претходних самита, у манифестацију је прикључен и привредни сајам, као и додјела признања за успјешно пословање појединцима и компанијама.
Замјеник предсједника Скупштине општине Врњачка Бања Дане Станојчић истакао је да је ова општина лидер туризма у Србији, не само због дугогодишње традиције, него и захваљујући савременом приступу туристичкој дјелатности, у којем је сарадња између јавне управе и приватног сектора важна карика.
-  Спремни смо да своја искуства подијелимо са другим локалним заједницама и зато су овакви скупови корисни како за домаћине, тако и за госте - истакао је Станојчић.
Након свеобухватне анализе пословања великог броја компанија, институција и појединаца на основу добијених приједлога пословних партнера и резултата независних истраживања тржишта, комисија је донијела коначну одлуку да ове године Гран при Бизнис самита 2018 у категорији првих људи локалних самоуправа додијели градоначенику Бијељине.
- Због свега учињеног предходних година, али и бројних планираних активности од значаја за регион, а нарочито због тога што је успио живећи за велике пројекте да мотивише привреднике да гледају у будућност, господин Мићо Мићић је лауреат овог предстижног признања. Као градоначелник иза којег стоје резултати, који су засновани на демократским принципима, он успјешно води Град Бијељину већ 15 година, а његов рад је иновативан, транспарентан, креативан и стоји у служби здравог развоја Града, развоја привреде региона и доприноса развоју културе,традиције и обичаја српског народа - наведено је, између осталог, у образложењу.
Гран пријем су награђени и лидери у својим областима, међу којима се истичу „Техно ауто“ Чачак, Туристичка организација Врњачка Бања и Винарија „Чока“.
-  Бијељина и Семберија су за претходних двадесетак година потпуно промијениле лице и то се, очигледно, препознаје у региону, због чега долазе и признања. Једна од привредних грана у којим смо постали познати је и туризам. Наравно, увијек има простора за побољшања, зато нам је Врњачка Бања примјер и узор чија рјешења и искуства можемо примијенити у Бијељини - оцијенио је градоначелник Мићић приликом додјеле Гран прија.
Прије Врњачке Бање, градоначелник Мићић је поводом градске славе Видовдана посјетио братски град Крушевац, гдје је имао бројне сусрете са званичницима из Крушевца, као и градова и општина из региона.