Документи

Новости

Подршка предузетништву у Бијељини

29.06.2018
slika
slika

Пројекат запошљавања младих (Youth Employment Project - YEP), чије спровођење у БиХ подржава Влада Швајцарске, и Град Бијељина, данас су у Бијељини организовали јавно представљање пословних подухвата које су у посљедња три мјесеца кроз ЈЕП Инкубатор пословних идеја развијали предузетници са подручја Града Бијељина Представљено је 9 пословних идеја из различитих области.
Град Бијељина и Пројекат запошљавања младих 15. децембра прошле године потписали су Уговор о сарадњи на реализацији ЈЕП Инкубатора пословних идеја на подручју Града Бијељина. Као резултат ове сарадње, група од 15 полазника је од фебруара до јуна, прошла кроз интензиван програм подршке за унапређење предузетничких вјештина, развој пословних модела и израду потпуних бизнис планова. 
На представљању пословних подухвата, стручној комисији, у чијем раду су учествовали представници ЈЕП-а, Града Бијељина, односно градског Одсјека за локални економски развој и европске интеграције, Завода за запошљавање Републике Српске, као и независни експерт, од ове групе представило се 9 предузетника са детаљним приказом својих пословних приједлога. 
Са њима ће ЈЕП покренути преговоре о финансијској подршци, која ће бити прилагођена специфичностима њихових пословних планова, а у року од 60 дана, очекује се покретање одабраних пословних субјеката и почетак комерцијалних активности.
Представник Пројекта за запошљавање младих Џенан Трбић је изразио задовољство због разноликости представљених пословних идеја и најавио да ће се са предузетницима који испуне услове појединачно преговарати о висини финансијске подршке, у зависности од врсте привредног друштва и величине пословног подухвата.